Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко въпроса за халогените(фарове за мъгла).

1. Възможно ли е да се настроят така че да има смисъл от тях? В момента осветяват супер добре до 15 см пред колата, а настрани даже и по 1 метър светят. Много полезно! Уж изглеждат ок...

2. Как се настройват?

П.П. Става въпрос за фейслифт халогените...
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

• колега с кръглите халогени ли си ако си с тях като легнеш под колата или отидеш на канал отдолу на самата брона има едни дупки като погледнеш в тях трябва да има едни пластмасови винтчета и от там а ако случаино ненстава през дупките бръкни с ръка и се опитаи така успех
      sigpicлуди алфи 1.4 т.с 103hp на газ обикновенна газова brc

Comment

• Целта на фаровете на мъгла не е да осветяват като обикновени къси. Така, както ги описваш, мисля, че си светят перфекрно.
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
          Целта на фаровете на мъгла не е да осветяват като обикновени къси. Така, както ги описваш, мисля, че си светят перфекрно.
          И аз така знам, но те просто по този начин нямат никакъв ефект. В мъгла само с тях просто ми свети предницата и нищо повече. Все си мисля, че поне трябва да осветят нещо на 1,5-2 метра пред колата. Почти никога не ги използвам, защото мразя, когато някой срещу мен свети като елха, но късно вечер по разни павета с огоромни ями и с 5км/ч не ми вършат работа да виждам дупките.
          Last edited by DerMeister; d.m.y г., 14:55.
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

• Двигател

Въпросите са : Боксеров или Туин Спарк двигател , защо точно такъв и каква е разликата между двата двигателя...
            Понеже съм си харесал една със Боксеров двигател но доколкото чета всеки казва че неговият е по хубав а никъде не намерих информация какви са и каква е разликата между двата двигателя .... Този който съм намерил е 1.6 Боксер 103 к.с.

Comment

• Отговорът винаги е: по-хубавата и запазена кола.
              И двата двигателя си имат предимства и недостатъци. От сегашна гледна точка, ако почваш да търсиш кола е по-добре да е TS, защото боксерите вече са много стари, но щом вече си намерил, зависи от състоянието. Изписани са кофи мастило Боксер vs. TS, разтърси се из форума.
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

• Проблема е там че някой ми беше споменавал че Туин Спарк двигателят е бил с повече свещи и незнам си още какви глупости а пък боксера вървял по добре и имал по малко проблеми по двигателят понеже бил по прост или нещо от сорта ... питам защото от коли не разбирам нищичко

Comment

• Twin Spark-a е с 8 свещи, но пък те са с много голям пробег и съответно няма драми в това отношение. Точно поради по-голямата си "сложност" TS е по-бърз и с по-висока мощоност(сравнявам 1.6 боксер и 1.6 ТS). От към поддръжка, наистина ТS е малко по-капризен, но пък боксерът е екзотичен двигател и много малко хора могат да го поддържат и ремонтират без да си оставят ръцете. И пак да повторя, че всичко зависи на какъв екземпляр ще попаднеш. Търси хубава кола, а не конкретен двигател. Ако не искаш дизел(TD или JTD) ти препоръчвам да се насочиш към 145/6 след 99 г. с поне 1.6 TS двигател.
                  Mazda 6 2.3 2005
                  sigpic

Comment

• Здравейте колеги,
                    Преди малко тръгвам да паля колата и става следното нещо...
                    Врътвам ключа изчаквам да угаснат лампите и като завъртя се чува само щрак...Като върна ключа километража и оборотомера стигат до края и се връщат...
                    Проверих си клемите...Изчистих ги и сложих акумулатора да се зарежда...Дали е от него или някъде се губи някаква маса???И как се е загубила при положение че оня ден колата си запали и я карах 10-тина километра...

Някакви идеи?

П.С. Колата е от подписа...
                    Last edited by ODPleven; d.m.y г., 12:17.

Comment

• Нещо от акумулатора трябва да е. Щом си проверил клемите и до вчера е била ок, е възможно да е "пробил" акумулатора и да е заминал. При мен се случи точно същото миналата година. Ако след като заредиш обаче всичко му е наред, провери дали алтернатора зарежда нормално...
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

• Като го заредих се оправи и сега няма проблем...Той си е смотан по принцип но досега не беше правил така...Пък и сега няма парици за нов и ще е така...

Comment

• Намерих си Алфа 145 16в дву валка ... освен че е бегачка чупи ли се много и имали някакви по специфични проблеми по нея ... защото следмалко тръгвам към нея и да знам горе долу какво да гледам и дали има нещо което да ме притеснява

Comment

• Първоначално публикувано от Coach Panov Покажи съобщение
                            Намерих си Алфа 145 16в дву валка ... освен че е бегачка чупи ли се много и имали някакви по специфични проблеми по нея ... защото следмалко тръгвам към нея и да знам горе долу какво да гледам и дали има нещо което да ме притеснява
                            Само дизелите са едновалови и то някои. Иначе трябваше с човек да я гледаш от форума.
                            Arena Coast Customs

Comment

• И 8в боксерите са с по един вал на глава, макар и общо 2 разпределителни (SOHC). 16в боксер и ТС са DOHC и нямат нищо общо
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                                И 8в боксерите са с по един вал на глава, макар и общо 2 разпределителни (SOHC). 16в боксер и ТС са DOHC и нямат нищо общо
                                Тъй де, но имат по 2 вала, нали съм си буквояд
                                Arena Coast Customs

Comment

Working...
                                X